L’ÀNIMA DE L’ALTRE FESTIVAL

Arts escèniques, salut mental i cultura popular

L’Altre Festival és un esdeveniment cultural internacional que es realitza a la ciutat de Barcelona. Reunint el món de la Salut Mental i de les Arts Escèniques, busca la difusió, la creació, participació i l’exhibició de les Arts Escèniques en el col·lectiu de persones amb trastorn mental. Però l’ànima de l’Altre Festival va molt més enllà i reposa sobre tres grans pilars. Les Arts Escèniques i la creació de Companyies com a eficaç eina rehabilitadora, normalitzadora i inclusiva de la vida de les persones amb trastorn mental, la potència del Festival com a instrument de lluita contra l’estigma i, també, la fèrtil contribució a la creació i enriquiment de la cultura popular del nostre país.

La primera edició va néixer la primavera del 2015 a la Fabra i Coats de Sant Andreu i, durant quatre dies, s’hi van reunir més de vint companyies d’arreu del món per exhibir i compartir teatre, música, dansa i circ. Des de llavors hem realitzat tres edicions i hem visitat el Mercat de les Flors de Barcelona, la Fabra i Coats Fàbrica de Creació i el Centre Cívic Baró de Viver.

Enguany l’Altre Festival 2018 ha crescut s'ha desdoblat. El 3 de juny vam viatjar al Teatre Kursaal de Manresa i el 16 de juny vam tornar a la Fabra i Coats Fàbrica de Creació a Sant Andreu.