“Sujeto” és el resultat d’un procés de creació col·lectiva on és barreja la poesia, les arts escèniques i el llenguatge corporal.

En aquesta nova creació de la companyia de teatre BROTS que ens presentarà el dissabte 8 de juny a la Fabra 1 ens proposa observar, escoltar i en definitiva sentir molt fort en grup. “Sujeto” és una proposta teatral que trenca amb els rols de públic/actors per fer que tots i totes siguem intèrprets al mateix nivell durant gairebé mitja hora. Una experiència que encara que serà individual i íntima, en tot moment serà compartida.

El punt de partida d’aquesta experiència parteix de la contenció mecànica. Una pràctica encara molt comú en les unitats de psiquiatria que consisteix a lligar a una persona al llit amb corretges, per impedir que es mogui lliurement. Encara que l’OMS ho considera una tortura, se segueixen lligant en moments que el pacient entra en crisi i experimenta una situació que li crea sofriment, de vegades, fins a l’abisme. Aquestes pràctiques genera, no només, una ferida incurable a la pell, sinó que també, en les emocions, en la disposició cap a si mateix i cap a la resta del món. Amb aquest projecte BROTS ens convidar a lluitar contra aquesta pràctica. Tal i com ells diuen “Entreu a posar llavors sobre les ferides perquè brotin flors i inundin el món de pràctiques més justes.”

“Sujeto” per a la construcció d’un nou món

Si estàs pensant entrar a la Fabra 1, seure i gaudir de l’espectacle com un simple espectador, estàs molt confós. Durant 25 minuts podran construir conjuntament amb altres 29 individus un altre món, aguditzant tots els sentits que existeixen, fins i tot, inventant altres al voltant d’una realitat concreta. El teu compromís? Estar disposat a sentir i a compartir. La veritat és que és difícil parlar d’una experiència sensorial a priori, sense revelar les sorpreses que els ofereixen a aquells i aquelles que decideixin unir-se a la iniciativa. Però el que si que podem garantir és que després d’aquesta experiència, els 30 participants es miraran de manera diferent i s’acomiadaran dels actors amb el sospir profund d’haver viscut històries junts. T’atreveixes a provar-ho?