cartell-festival

L’Altre Festival 2017 arriba a la seva 3a edició i es consolida com el festival d’arts escèniques i salut mental

Si en la seva primera edició, al juny de 2015, l’Altre Festival es va presentar per primera vegada com un esdeveniment que reivindicava el poder rehabilitador de les arts escèniques a persones amb trastorns mentals, la lluita contra l’estigma i la creació de cultura popular, en aquesta tercera edició aquestes premisses agafen força i es consolida davant les entitats públiques i la societat en general.

Començar l’acte inaugural amb un aforament ple, ja diu molt d’un festival que només compta amb tres anys de vida. Més de 320 persones a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats de Barcelona van voler acompanyar a un Joan Manuel Serrat i un James Rhodes esplèndids per donar el toc de sortida a la festa de la salut mental. Tal com diu el seu director, Manel Anoro “Estem molt contents de l’acollida d’aquest any. Tant per part de les entitats públiques, col·laboradors privats, com per part del públic en general que ha entès el missatge d’inclusió d’aquest festival creat des d’un principi per trencar estigmes en salut mental des de la creació artística i la cultura. ”

 Un cap de setmana intens on els protagonistes han estat les arts escèniques

Un conjunt de 28 companyies convidades procedents de dins i fora d’Espanya com Fàbrica de Paraules (Alacant), Ascatec (Canàries), Estepa teatre (Mallorca), l’Accademia della Follia (Itàlia), Studio Citadela (Txèquia) … han donat forma a quatre dies intensos on la música, el teatre, la dansa, el circ i les arts plàstiques han pogut mostrar les seves propostes artístiques i el seu efecte transformador al públic assistent. Antonio Masegosa, director artístic del projecte, sí que ha notat una millora qualitativa en els espectacles durant aquests tres anys d’evolució “Actualment, l’Altre festival s’ha convertit en un referent per a les companyies que es prenen el festival com una meta per estrenar el seu treball davant d’un gran nombre d’espectadors.”

En definitiva, més de 2400 persones han passat per la Fabra i Coats per gaudir d’espectacles diferents, únics i originals al llarg d’un cap de setmana intens. “Una graella completa, com diu la productora executiva Beatriz Liebe, en el qual s’ha volgut incloure a tots els grups que es van presentar a la convocatòria. Igualment, comenta, tot i que el festival està tenint un bon creixement, som molt conscients que tenim de millorar. A cada edició anem aprenent per superar-nos.”