presentación la mirada de laltre

‘La Mirada de l’Altre’, una exposició d’art social que lluita contra els estigmes en salut mental

Un projecte artístic per a la integració i transformació social en el qual han participat el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, l’Associació Activament i l’Associació d’artistes plàstics de Cerdanyola del Vallès.

exposicion la mirada de laltreDurant l’edició 2017 de L‘Altre Festival hem tingut el plaer de compartir esdeveniment amb “La Mirada de L’Altre”, una exposició elaborada per 11 artistes professionals que junt amb 11 usuaris de serveis de salut mental del Parc Sanitari de Sant Boi, han format uns tàndem perfectes per crear autèntiques obres d’art social.

Un total de 11 obres conjuntes que a través de diferents tècniques artístiques com la pintura, l’escultura, el grafitti o el collage han sabut mostrar al món que a través de la il·lusió, la creativitat i el treball en equip es pot lluitar contra els estigmes en salut mental.

Fruit d’un gran treball en equip

El projecte, fet realitat gràcies a la col·laboració d’artistes, tècnics i dispositius de salut mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Ripollet, també rep suport de l’Ajuntament de Cerdanyola, l’Associació Activament i la Asociació d’artistes plàstics de Cerdanyola del Vallès. En realitat consisteix en un projecte social, cultural i, sobretot, molt humà amb l’objectiu de potenciar la integració i la valoració de cada un de nosaltres a través de la creativitat.
La mirada de l’Altre és una exposició itinerant que també va acompanyada d’aquest documental on es reflecteix tot el procés creatiu i el treball en equip realitzat.