Les companyies trenquen el silenci

Un cop més les companyies d’arts escèniques i salut mental trenquen els tabús contra els trastorns i els treuen a la llum a través de la creativitat. En total, 11 grups procedents de llocs tan dispars com Barcelona, ​​Vinaròs o Rosario (Argentina) van fitxar en una segona jornada a la Fabra i Coats per convertir un dissabte normal en un dia inoblidable. Teatre, poesia, dansa, performance … En cada un dels espectacles cada un dels actors va anar deixant la seva petita aportació a un festival que any rere any va creixent en consistència i significat. Tot un esforç i dedicació que ens dóna força un any més a iniciar els preparatius per al proper l’Altre Festival 2019 i on tots els participants estaran invitadísims a representar l’obra al complet del “tastet” que ens han ofert en aquesta edició. A més, igualment, aquelles companyies que per A o per B no han pogut participar en aquesta 4a edició, els animem a que prossegueixin en el seu projecte i els esperem l’any que ve amb els braços oberts.

Un Mark Lockyer impressionant

Entre els plats forts del cartell d’aquesta edició, ‘Living with the lights on’ explica en primera persona el sufriment d’una persona amb trastorn bipolar. El prestigiós actor britànic Mark Lockyer ens va oferir un monòleg d’allò més delirant on ens va explicar els anades i vingudes de la seva caòtica vida sota l’influx de la malaltia que va aconseguir vèncer a través del teatre i els amics. Barrejant sàtira, humor negre i cinisme ens va endinsar en el problema per acabar animant-nos que davant d’un trastorn mental mai deixem de lluitar. Una funció de més d’una hora que va acabar amb l’ovació d’un públic empàtic i totalment emocionat.

El passaport de l’Altre Festival. La internacionalització del Festival

Una de les novetats d’aquesta edició és la creació del passaport del festival. Un passaport amb targeta d’embarcament que el que pretén és passejar-se per tot el món per donar-se a conèixer i internacionalitzar l’esdeveniment. Beatriz Liebe i Manel Anoro, els directors del festival, presentaven la iniciativa i van repartir passaports entre tot el públic convidant-los a expandir per tot el món les arts escèniques i la salut mental com una eina rehabilitadora i d’inclusió social.