Vols conèixer més a fons l’Altre Festival?

Avui volem compartir amb tu algunes curiositats i moments divertits d’aquest any.

1. On és la sorra?

Faltaven 3 hores per l’espectacle “Keep On Walking Federico” de la companyia Actors Touring Company de Londres a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, quan l’equip del Marc Lockyer va obrir els sacs de sorra per començar a col·locar-la a l’escenari. La sorra era un dels elements principals d’aquesta obra. Doncs bé, quan van obrir el primer sac, es van adonar que la sorra era humida i no es podia fer servir. Va ser un moment de molta tensió, ningú sabia què fer… unes trucaven a botigues de construcció, altres pensaven en la costa mediterrània… De cop apareix un pallasso (en Marcel) i el director del festival (en Manel) amb els cascos d’obra decidits a trobar sorra seca sigui com sigui… I tot l’equip organitzador iniciem la recerca de la millor sorra al recinte Fabra i Coats. Finalment, la solució ens va caure del cel… el magnífic Diego, tècnic de Camaleònica, i en Marc Sitjà, de Noucinemart (qui venia a subtitular l’espectacle) es van arromangar sense complexos decidits a assecar tota la sorra sota el sol (que és tot un art, eh?). Això és l’esperit de l’Altre Festival! ☺

2. On és el camió de bombers?

Sabies que la primera idea per la inauguració era portar un camió de bombers? Finalment no va poder ser, perquè al camió se li va trencar la caixa de canvis i no hi havia temps per la seva reparació. Per sort vam conèixer els Amics de la Fabra i Coats que ens van cedir dos vehicles molt macos durant tot el festival, mil gràcies, amics!

Però aquí no acaba la història! Els bombers van venir però no va ser aquest any, sinó l’any 2017, quan un dels membres d’una companyia estrangera va pressionar el botó d’incendi sense voler a l’hotel on estaven allotjats. De cop i volta va aparèixer a la seva habitació tot un equip de bombers espantats i se’l van trobar despullat perquè tot just anava a dutxar-se. Ell no sabia que havia pressionat el botó, perquè portava taps a les orelles i no sentia res de res. Ja et pots imaginar la cara dels bombers i la cara de l’artista, que no sabia ni una paraula de castellà ni anglès.

3. Com es va preparar l’Altre Festival 2019?

Durant els últims 6 mesos, l’equip organitzador de L’Altre Festival quedava cada dimarts a les 21h via Skype per organitzar tots els punts necessaris per fer possible l’edició 2019. Coordinar els horaris d’un metge de família i una corresponsal a Londres és també part de l’aventura!