Ideat i dirigit per cabosanroque i Oriol Luna, “Gallos de pelea” consisteix en una creació col·lectiva multidisciplinar que vol posar en valor la lluita diària i la convivència amb les malalties mentals.

Com en cada edició L’Altre Festival produeix un espectacle ideat i elaborat per estrenar aquest juny 2019. Aquest cop comptem amb la col·laboració de cabosanroque, un duo d’artistes sonors a cavall entre la música experimental, les arts plàstiques i les arts performàtiques que, amb la col·laboració de Oriol Luna ens presenten “Gallos de pelea”.

“Gallos de pelea” és una creació col·lectiva feta a partir dels textos escrits per integrants de l’Associació SociolCultural Matissos que també són els actors de l’obra i que vol posar en valor la lluita diària i la convivència amb les malalties mentals, com diu la cançó… “Ya están aquí, como gallos de pelea, ya están aquí, un día, y otro día y otro día más.” Els sons i les síl·labes abans que les paraules, són petits graons que ens poden ajudar a sortir del naufragi. Perquè no tots els naufragis són definitius.

cabosanroque: rock, arts plàstiques i performance

cabosanroque són Laia Torrents i Roger Aixut. Un duo que neix d’un nombrós col·lectiu musical format a Barcelona l’any 2001. A cavall entre grup de rock, artistes plàstics i performers el seu treball sovint ha girat en torn a la producció mecànica de so i les possibilitats expressives de la màquina i la seva capacitat per vehicular emocions. cabosanroque fa explotar les categories gràcies als seus artefactes: matèria y ona. Han portat arreu del món les seves creacions tant en espais escènics, festivals de música i/o teatre i també museus. Ara tindrem l’oportunitat de veure’ls en directe el dissabte 8 de juny al recinte de la Fabra i Coats dins del marc de l’Altre Festival 2019. No t’ho pots perdre.