La companyia portuguesa especialitzada en les representacions multitudinàries projecta la societat de la solitud a través de múltiples disciplines escèniques.

Fundada per la directora artística i escènica Julieta Aurora Sants i per l’actor i director Vladimir Franklin Teatro do Mar neix a Sines, Portugal l’any 1986. Amb més de 90 creacions a l’esquena, és actualment una de les més importants referències nacionals en la seva especialitat: el teatre de carrer. Havent presentat els seus espectacles per a milions d’espectadors a Portugal i en diversos festivals de més d’una desena de països europeus i del Brasil ara arriba a l’Altre Festival 2019 per mostrar la seva gran última obra: “Insomnio”. Un espectacle de carrer multidisciplinari on es donen trobada les diferents arts escèniques per abordar el tema de l’insomni, la fragilitat humana i l’efímer de l’existència.

“Insomnio” sobre un llit gegant

La posada d’escena d’aquesta companyia portuguesa és impressionant. Teatre físic, acrobàcia, vídeo, música sobre una enorme llit i on, a través d’un llenguatge poètic, ens proposa la recerca d’un equilibri entre el cos i l’esperit, la foscor i la llum, l’oblit i la memòria.

En realitat, l’obra és una crítica al ritme de vida contemporani que ens imposa una quantitat abassegadora d’estímuls i cada vegada menys hores de descans. Una cosa imprescindible per a l’ésser humà i és que, sense dormir no hi ha somnis i sense somnis no podem retenir les vivències que posseeixen significat per a la nostra existència futura. Amb “Insomnio” Teatre do mar no només aconsegueix emocionar-nos amb un espectacle completament visual i sensitiu, sinó que a més toca la nostra consciència. T’ho perdràs?